+359\888 484 697

SEO оптимизация

SEO оптимизация

Ако имате нужда да разберете повече за този продукт, не се колебайте да се свържете с нас на телефоните ни или използвайте контактната ни форма и чат канала ни. Направи запитване


Допълнителна информация към SEO оптимизация

В наши дни SEO оптимизация е област, в която се изискват огромни познания и много труд. Преди всичко е необходимо да знаете, че при оптимизацията няма нищо сигурно и бързо – всичко е въпрос на следване на задължителни, полезни и изпитани практики. Често хората се доверяват на прочетеното във форумите, където потребителите непрекъснато си обменят информация. Така например е възможно да прочетете как при някои от тях е проработила определена техника и това е изстреляло сайтовете им на първите места в Гугъл. Това обаче съвсем не означава, че и вие ще имате същия успех – възможно е дори да се класирате на последните места в търсачките. В SEO оптимизацията е много важно да знаете какво правите или когато експериментирате да следите ефекта възможно най-често, за да може да реагирате своевременно при евентуални неуспехи.

Ще изброим едни от най-важните аспекти за създаване на качествена SEO оптимизация:
1.Определяне на целевата аудитория за всеки от продуктите Ви
2. Ключови думи
  - Използване на различни техники и инструменти за подбор на ключови думи необходими за достигането от потребителите до вашите продукти.
  - Неспирен процес е добавянето на нови ключови думи
3. Структуриране на сайта
  - Създаване на ерархия на страниците в сайта (дърво на сайта) - Много е важно да има достъп до всяка страница на не повече от два клика.
  - Валидиране на структурата на сайта - Правилен код
  - Всяка важна страница трябва да има линк на основната страница
  - Създаване на целеви страници - създадени да привличат трафик по конкретни търсения от потребителите
  - Създаване на разширени снипети - допълнителни кодове оказващи типа на дадено съдържание
  - Оптимизиране на URL адресите
  - Оптимизиране индексацията на сайта - премахване на излишен код забавящ бързото отваряне на сайта

4. Съдържание - това е една от най-важните части за качествен сайт
  - Създаване и оптимизация на meta, H, open graph тагове и използване на структурирани данни
  - Използване на уникално и качествено съдържание с достатъчно ключови думи и синонимите им, но и не пренаситено
  - Правилна дължина и богатост на текста

5. Връзки или Back links
  - Създаване на качествени връзки в мрежата към сайта Ви
  - Много прецизна наситеност на ключови думи в линковете
  - Налагане на Бранд в линковете

6. Социални сигнали
  - Социални мрежи
  - Букмарк мрежи
  - Корпоративен блог
  - Гост блогове
  - Управление на репотация

7. Технически одит
  - Постоянно наблюдение над всички аспекти
  - Надежден хостинг
  - Използването на правилните инструменти за наблюдението на сайта

    Ето защо е необходимо да отделяте голяма част от своето време в процеса SEO оптимизация. Главната цел на всички оптимизатори е да класират възможно най-много ключови думи на върховите позиции в Гугъл. Това не е случайно – именно в тази търсачка всеки ден влизат най-много потребители особено за България. Има и други търсачки, но те се ползват много рядко от Българските потребители. За това е много важно да таргетирате бизнеса си и да запознаете екипа занимаващ се с SEO оптимизацията на сайта Ви. Такъв пример е Яндекс, това е търсачка използваща се в Русия, там тя е на челно място и се ползва много повече от Гугъл.

За достигане до повече клиенти се ползват и социални мрежи като Фейсбук които също могат да докарат доста посещаемост. Успешното оптимизиране се дължи най-вече на правилния подбор на ключовите думи, които да се включат в статиите. За целта оптимизаторите правят проучване със специални инструменти, които показват кои думи използват най-много потребителите, когато правят своите търсения. Правилният подбор на думите е вероятно един от най-съществените детайли, които помагат за това сайтът да се задържи на първо място в класациите на търсачките за възможно най-дълъг период от време.

За да направите качествена изработка на сайт, е необходимо също така да се запознаете по-добре с процеса SEO оптимизация. Най-общо казано, това е поредица от действия, благодарение на които класирането на вашия сайт ще се подобри в Гугъл и други търсачки. Относно целите на оптимизацията, главните са някои. Добре е да ги знаете, за да разчитате на успех в замисленото от вас начинание. Върховите позиции в Гугъл по ключови думи е първата цел на оптимизацията. Втората по важност е повишаването на вашия Page Rank. Тези два фактора обаче не винаги се оказват най-главните. Това до голяма степен се дължи на влиятелните бизнесмени, които винаги са с приоритет и така техните сайтове винаги излизат на първо място. Така например ако сайтът ви е за новини, има вероятност никога да не се класирате на първо място. Независимо от всичко обаче SEO оптимизация е процес, който е от изключителна важност за реализацията на даден сайт в мрежата.

    Много хора вероятно се чудят какво печелят, когато излизат на първите места в Гугъл. Само се замислете – това е търсачката, която се посещава от най-голям брой потребители. Така именно тя е тази, чрез която има най-голяма вероятност хората да достигнат до вашия сайт. Социалната мрежа Фейсбук напоследък също оказва своето влияние, но все още не може да се мери с Гугъл. Така те влизат в сайта ви и съответно вие генерирате повече продажби, а по този начин и повече продажби. Вероятно си мислите, че SEO оптимизация е лесна и веднага ще забогатеете от нея. Всъщност нещата са коренно различни и трябва много труд и инвестиции. SEO оптимизация е и маркетинг и рекламата извън и в интернет. Рекламата извън интернет носи директни търсения, което подсказва на търсачките, че дадения сайт е важен за клиентите и те го търсят директно него, което е сигнал за качество към Google.
Портфолио
eXTReMe Tracker